Jongens van de Wit

Jongens van de Wit is, naast Witfilm, een documentaireproductiebedrijf onder leiding van Boudewijn Koole en Iris Lammertsma. Jongens van de Wit zich richt op creatieve, sociale en jeugddocumentaires, op hoogwaardige fictiefilms én op dansfilms. We zijn sterk in conceptontwikkeling en coachen de makers intensief. Onze films zijn innovatief, visueel krachtig en inhoudelijk doorwrocht, de kijker wordt telkens uitgedaagd. Jongens van de Wit (co-)produceert zowel nationaal als internationaal.


Actuele activiteiten 2017

Rouwen – In de documentaire Rouwen volgt regisseur Paul Rigter uitvaartmanagers Anita en John die op wereldreis gaan in de Bijlmer om zo veel mogelijk draagvlak te winnen voor de komst van een universeel rouwcentrum. Een centrum waarin alle gemeenschappen die de Bijlmer rijk is op hun eigen manier kunnen rouwen onder één dak.
Status: in ontwikkeling
Voor meer info: klik hier

Vrankrijk – De bewoners van het internationaal vermaarde Amsterdamse ‘krakersbolwerk’ Vrankrijk geven qua wonen en werken vorm aan hun collectieve bestaan op een manier die bijna een anachronisme is in dit ego-tijdperk. Zijn zij een uitstervend ras of vormen zij de voorhoede van een nieuw tijdperk? Regisseur Annegriet Wietsma heeft een unieke toegang tot Vrankrijk, en volgt hen gedurende een lange periode voor haar documentaire.
Status: in productie

Licht  – samen met Witfilm ontwikkeld stichting JvdW film de documentaire Licht volg regisseuse Oeke Hoogendijk gedurende drie jaar het proces van de totstandkoming van de operacyclus. Van de financiële besprekingen, de inhoudelijke beslissingsmomenten, de audities en de masters, naar de repetities, het kostuum- en decorontwerp en de productievergaderingen, tot aan het grootse slotakkoord; de uitvoeringen. Via bijzonder archiefmateriaal over het leven en het werk van Stockhausen duikt ze tegelijkertijd in het verleden en gaat ze op zoek naar Stockhausen zelf en naar wat hij met zijn muziek – en speciaal met Licht – wilde vertellen.
Status: in ontwikkeling
Voor meer info: klik hier

Het Europese Asiellaboratorium – ‘Het Europese Asiellaboratorium’ toont van binnenuit hoe het Europese asielbeleid er in de praktijk uitziet en hoe zich dat verhoudt ten opzichte van onze idealen. Op Lesbos zien we de desastreuze uitwerking van de ideeën uit Brussel. Maar welke oplossingen zijn er dan wel? Filmmakers Els van Driel en Eefje Blankevoort filmen op o.a. Lesbos verschillende personages in hun strijd om te overleven, en zullen daarnaast Europese beleidsmaker Gerald Knaus volgen, die afstevent op een nieuwe Europese deal omtrent vluchtelingen.
Status: in productie

Meer info over het beleidsplan van Stichting Jongens van de Wit leest u hier:Beleidsplan

Bestuur
Frodo Terpstra – Secretaris/penningmeester
Michiel Paul Blumenthal  – Voorzitter

Het bestuur ontvangt geen beloning voor de verrichte werkzaamheden.

Bezoekadres
Stichting Jongens van de Wit
De Kempenaerstraat 11B
1051 CJ Amsterdam

Klik hier voor jaarverslag jvdwfilm 2015

RSIN 8147.76.371