Nog even wachten

Dit najaar zal de documentaire Vannacht worden we Vrouwen geregisseerd door Josefien Hendriks in première gaan op Cinekid. In deze film leven we mee met hartsvriendinnen en buurmeisjes Komal en Ismini. Zij staan aan het begin van hun transformatie van meisje naar jonge vrouw. Meer lezen? Lees ons project Vannacht worden we Vrouwen op onze projecten pagina.

Ook gaat de documentaire De Dwarsligger van Sanne Rovers in première op het Nederlands Film Festival. De Dwarsligger is een documentaire over carnavalsvereniging De Dwarsliggers die voor het tweede jaar meedoet aan de Grote Optocht in Prinsenbeek. De jongeren, tussen de 14 en 18 jaar oud, werken een half jaar lang dag en nacht aan de nieuwe wagen. Vorig jaar werden ze laatste, dus de motivatie om zich dit jaar te revancheren is groot. Of is de gezelligheid uiteindelijk belangrijker? De film toont hoe de verschillende belangen binnen de vriendengroep steeds meer uiteen gaan lopen. Wil je meer lezen over dit projecten? Lees ons project De Dwarsligger op onze projecten pagina.

Vannacht worden we Vrouwen is een coproductie met de omroep OHM. De Dwarsligger werd geproduceerd in samenwerking met de NTR. Beide documentaires zullen aan het eind van dit jaar te zien zijn op televisie.