Sommige kinderen hebben het gewoon, die worden met een zeldzaam talent geboren. Al vanaf de wieg voelen ze een dwingende innerlijke noodzaak om te scheppen. Dansen, filmen, schrijven, beeldhouwen, ontwerpen of muziek maken; het is niet tegen te houden. Sommige kinderen komen door hun opvoeding meer in aanraking met kunst en worden hierin meer gestimuleerd dan andere kinderen. De kinderen in Titaantjes doen het helemaal op eigen kracht én uit eigen beweging. Niet zelden zijn het juist de ouders die van hun kinderen leren.

In de 8-delige jeugddocumentarie serie Titaantjes worden acht van deze jonge bevlogen kunstenaars gevolgd. Thuis en op school, maar natuurlijk ook op de momenten dat ze creëren. Daarnaast staat deze talenten een levensveranderende ontmoeting te wachten: ze komen oog in oog te staan met hun allergrootste idool. Verwacht geen jury, geen omdraaiende stoelen, geen sms-stemmen of competitie. In Titaantjes gaat het puur over de innerlijke drang tot het maken van kunst.

 

Partners

Omroep
VPRO (Zapp)
Realisatie gefinancierd door
VPRO, Fonds 21

Credits

Regisseur
Annelies Kruk
Camera
Pim Hawinkels, Roel van 't Hoff, Diderik Evers, Jean Counet
Montage
Pim Hawinkels, Katarina Turler, Aart Jan Visser, Anneke de Lind van Wijngaarden, Sonja ten Boom, Finbarr Wilbrink
Geluid
Sander den Broeder, Mark Witte, Mike van der Sluijs, Anneloes Pabruwee, Rob van de Schootbrugge, Frenk van der Sterre, Menno Euwe, Benny Jansen