CASTING CALL

WITFILM

in samenwerking met

JAKOP AHLBOM COMPANY

zoekt

EEN SPELER

voor de tragikomische familiefilm MEIS

van Jakop Ahlbom en Boudewijn Koole

Wie zijn wij?

Jakop Ahlbom Company is een internationaal reizend gezelschap dat fysiek beeldend theater maakt dat uniek is in zijn soort. Om publiek onbekende werelden te laten betreden creëert Jakop Ahlbom een magisch universum, met een mix van mime, slapstick, dans, muziek, illusionisme en special effects. Witfilm is het productiebedrijf van producent Iris Lammertsma en regisseur Boudewijn Koole (o.a. Beyond Sleep, Off Ground en Kauwboy). Enerzijds richt Witfilm zich op creatieve, sociaal-maatschappelijke en jeugddocumentaires, met als sterkste kanten conceptontwikkeling en intensieve coaching van filmmakers, wat leidt tot innovatieve, visueel krachtige films van artistieke aard over onderwerpen die altijd tot nadenken stemmen. Anderzijds focust Witfilm op het ontwikkelen en produceren van arthouse films door regisseurs met een sterke eigen signatuur, zoals Boudewijn Koole, Aboozar Amini, Marjoleine Boonstra, Saskia Boddeke en Peter Greenaway.

In een land waarin zoveel verschillende talen worden gesproken bieden wij een universele taal: die van beeld en beweging. Wij zien diversiteit en inclusie als een grote meerwaarde en geloven in een brede vertegenwoordiging op het gebied van onder meer gender, opleidingsniveau, culturele achtergrond, arbeidsuitdaging, religie, seksuele identiteit en leeftijd. Voor deze rol hoef je geen Nederlands te spreken, wel is het handig als je basis Engels beheerst voor de communicatie op de set.

Voor de rol van Dimitri:

Meis is een familiefilm zonder woorden. De film vertelt het verhaal van Meis, een meisje van 10 jaar, dat samen met haar vader Dimitri er alles aan doet om haar moeder Iris zo lang mogelijk in leven te houden. Iris was vroeger danseres maar heeft door de ziekte Multiple Sclerose haar carrière moeten opgeven. Haar lichaam geeft het langzaam op. Dimitri en Meis tillen haar letterlijk en figuurlijk door de laatste dagen van haar leven. Een tragikomische film zonder dialoog, in de traditie van oude slapsticks. Dimitri is een stevige kerel. Hij was vroeger bokser. Zijn uiterlijk kan in eerste instantie een beetje afschrikken en soms is hij wat explosief maar hij is het type ‘ruwe bolster blanke pit’.

Wie ben jij?

Herken je jezelf in onderstaande eisen? Dan zijn we op zoek naar jou.

  • Als Dimitri speel je iemand die tussen de 35 – 45 jaar is. Jij bent dus iemand die deze leeftijd heeft, of qua uiterlijk ga je door als iemand tussen de 35 en 45.
  • Als vader ben je langer dan je vrouw. Jij bent dan ook niet kleiner dan 1.80 meter.
  • Jij bent een professioneel acteur met ervaring in film en/of theater en een relevante opleiding. Hierdoor weet je naadloos hoe een draaidag in elkaar zit en heb je inlevingsvermogen om je rol goed neer te zetten.
  • In de rol draag je je vrouw. Doordat je haar moet tillen, heb jij goede fysieke kwaliteiten als kracht en lenigheid.
  • Zoals gezegd is het een familiefilm zonder woorden. Je vertelt het verhaal met je lijf en je gezichtsuitdrukkingen. Daarom heb je een achtergrond in dans, mime, acrobatiek of martial-arts. Je kan ook een danser met acteerervaring zijn.

Wat bieden wij jou?

Het gaat om een betaalde opdracht voor een marktconform salaris gedurende vier maanden in 2024.

Hoe kun je reageren?
Stuur ons enkele foto’s van jezelf met een overzicht van je werkzaamheden tot nu toe. Ook bewegend beeld waarop je aan het werk bent is welkom. Dat doe je per mail aan info@jakopahlbom.nl voor 30 april 2022. Je hoort uiterlijk op 16 mei van ons of je wordt uitgenodigd voor een casting.

Heb je nog vragen? Voel je vrij om eerder contact op te nemen met ons via bovenstaand emailadres.